WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Download de brochure ICT Care, ADD's verzekering tegen cybercrime op maat van bedrijven.

Cybercrimeverzekering

BijlageGrootte
PDF icon ICT Care Info346.81 KB
EngineeringLiabilityR&D

Steeds meer bedrijven worden slachtoffer van cybercriminaliteit. Heeft u er wel zeker de juiste verzekering voor? Ontdek het snel! 

Owl tabs

Wat is cybercrime/cybercriminaliteit/computercriminaliteit?

Cybercrime, cybercriminaliteit of computercriminaliteit is een geheel van illegale handelingen met behulp van ICT, waarbij cybercriminelen zich ongewenst toegang verschaffen tot computers, netwerken of data van particulieren, organisaties of bedrijven, en dit veelal met het oog op (data)diefstal of losgeld.

Welke soorten cybercrime bestaan er (valsheid in informatica, informaticabedrog, informaticasabotage, hacking, spamming)?

De verschillende soorten cybercrime zijn valsheid in informatica, informaticabedrog, hacking, phishing, het verspreiden van virussen, malware, ransomware, … en nog veel meer. Het is onmogelijk om alle soorten cybercrime exhaustief op te lijsten, omdat cybercriminelen gebruikmaken van technologie die voortdurend evolueert.

Wat zijn voorbeelden van cybercrime?

Een klassiek voorbeeld van cybercrime is een hacker die zonder toestemming van de eigenaar binnendringt in diens computer om accounts over te nemen en data te stelen, te manipuleren of te beschadigen. De meeste hackers kraken wachtwoorden door ze gewoon te raden, via een zwakke plek in een netwerk of door phishing.

Welke verzekeringen biedt ADD tegen cybercrime?

Op het gebied van cybercrime biedt ADD een cybercrimeverzekering aan, maar we raden aan om die in elk geval te combineren met een fraudeverzekering. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om te bepalen of een voorval nu gedekt wordt door een cyberpolis of een fraudeverzekering. Zo is CEO-fraude via mail strikt genomen een cyberincident, maar zal een gewone cyberpolis de directe financiële gevolgen voor uw bedrijf vaak niet dekken. Een fraudeverzekering doet dat wel. De financiële verliezen van derde partijen of eventuele schade aan uw data of digitale infrastructuur ten gevolge van cybercrime, vragen dan weer om een cybercrimeverzekering.