WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Uw ADD team

ADD - bedrijfsvoorstelling

PropertyEnvironmentLiabiltyR&DHuman capitalTrade CreditFleetTransportEngineeringInternationaal
PropertyEnvironmentLiabilityR&DHuman CapitalTrade creditFleetTransportEngineeringInternational

Uw team van drie plus honderd specialisten

Bij ADD kennen drie mensen uw dossier tot in de kleinste details. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt als u vragen hebt. Maar ze nemen ook zelf contact op als uw dossier daarom vraagt. Uw kernteam bestaat uit:

 • Uw account of business manager:
  • coördineert uw risicobeheer
  • onderzoekt uw echte verzekeringsnoden
  • overlegt met u over slimme verzekeringsoplossingen
 • Uw client advisor
  • checkt of uw huidige polissen stroken met uw behoeften
  • onderhandelt scherpe deals bij de verzekeringsmaatschappijen
  • werkt het best werkende verzekeringsplan voor uw bedrijf uit
  • overlegt met u over nieuwe mogelijkheden
 • Uw claims advisor
  • is altijd bereikbaar als u met schade zit
  • onderhandelt snelle en correcte schadeafhandeling met de maatschappijen
  • stelt scherpe service level agreements op
  • analyseert uw schadestatistieken

Uiteraard staan zij er niet alleen voor. Achter de schermen maken ze gebruik van de kennis van bijna honderd ADD-specialisten, elk met een diepgaande expertise in specifieke domeinen. Zo weet u zeker dat u op elke vraag het juiste antwoord krijgt.

 

Beursgang – Initial Public Offering (IPO)

Een beursgang is steeds vaker een bron van financiering voor bedrijven. Met het opgehaalde kapitaal investeert u in groei en verstevigt u uw marktpositie. Maar zo’n beursnotering brengt ook risico’s met zich mee – vooral op het vlak van aansprakelijkheden. Zelfs jaren na een beursgang riskeren de betrokkenen vervolgd te worden door misnoegde aandeelhouders.

ADD begeleidde heel wat vooraanstaande Belgische ondernemingen succesvol met hun beursgang. Voor, tijdens en na de beursgang staan onze specialisten u met raad en daad bij. Ze behoeden u voor risico’s bij beursintroductie (IPO) en beschermen u tegen de verhoogde bedreigingen die de beursgang met zich meebrengt. Ook bij een extra kapitaalronde.

 • Marc Rodeyns
  Underwriter Financial Lines & Specialties

Cybercrime

Fraude

Engineering

Uw wereld wordt steeds technischer. En dus wordt uw bedrijf steeds kwetsbaarder. Een falende machine, een cyberaanval, ... ze kunnen uw activiteiten fors schade toebrengen.

ADD helpt u om sterke veiligheidsprogramma’s uit te bouwen, en ze te ondersteunen met doordachte verzekeringspolissen die precies aansluiten bij de risico’s van uw bedrijf. Van inspecties door ervaren ingenieurs tot gesleutel aan kleine lettertjes in polissen door ervaren juristen.

Environment

Milieurisico’s beheersen is ontzettend moeilijk. Een klein defect aan een onooglijke doseerklep, een lekkende tank of kleine fout van een medewerker, ... voor het weet veroorzaakt uw bedrijf voor miljoenen euro’s schade. De overheid eist steeds vaker dat bedrijven de veroorzaakte schade herstellen. Dat zorgt voor aanzienlijke saneringskosten. Om nog maar te zwijgen over de aansprakelijkheidsclaims.

ADD helpt u bij de belangrijkste stap tegen milieuschade: preventie. Die vullen we aan met specifieke milieuverzekeringen die uw klassieke brand- en aansprakelijkheidspolis aanvullen met extra bescherming tegen de financiële gevolgen van een milieuramp.

 • Paul Caekebeke
  Underwriter Financial Lines & Specialties

Fleet

Uw wagenpark is duur maar onmisbaar. Sterker nog: de productiviteit van uw onderneming hangt af van een goed gemanagede vloot. Zolang de kosten onder controle blijven natuurlijk.

ADD ontwikkelde een uniek concept voor fleet management en verzekering. Dat helpt om schade te voorkomen, administratie te verminderen en duidelijke interne richtlijnen uit te vaardigen. Vanuit een grondige analyse van uw schadestatistiek tekenen we dan een polispakket uit met scherpe tarieven en een uitstekende service.

 • Tom Maes
  Underwriter Fleet & Mobility

Hernieuwbare energie

Uw sector van hernieuwbare energie is nog grotendeels onontgonnen terrein. De budgetten zijn zo groot, de risico’s zo specifiek en de partijen altijd internationaal, ... u hebt nood aan een specialist om uw aansprakelijkheid en andere risico’s correct af te dekken.

ADD is een specialist in hernieuwbare energie. We lichten uw verzekeringsdossier door tot in de kleinste details, zijn uw partner voor due diligence  projecten en staan aan uw zijde bij de onderhandelingen met verzekeringsmaatschappijen.

Human Capital

Uw personeel is het kloppend hart van uw zaak. Verzorg uw medewerkers daarom goed (en vergeet ook de bedrijfsleider niet). Die investering krijgt u onmiddellijk in veelvoud terug.

ADD helpt u om uw mensen te beschermen en te motiveren. We denken mee na over een slim verloningspakket (maximale voordelen met minimale fiscaliteit) en bezorgen u sluitende risicoverzekeringen. Informatie over die polissen verspreiden we via infosessies en brochures. Zo is iedereen mee met uw beleid.

 • Marijke Van Roijen
  Business manager Employee Benefits

International

Internationaal groeien is spannend en uitdagend. Maar ook risicovol. Met elke expansie begeeft u zich immers op ongekend juridisch terrein, met andere regels in verband met aansprakelijkheid en verzekering.

ADD is graag uw gids in het buitenland. We maken deel uit van het Worldwide Broker Network en hebben dus kennis uit eerste hand van alle algemene en specifieke regels in uw export- en importlanden. Ons netwerk telt 18.000 professionals in 102 landen.

 • Bart Vanoorbeek
  International Manager

Liability

Aansprakelijkheid is vermoedelijk het minst gemakkelijk in te schatten risico. Ten opzichte van een contractspartner ként u uw verantwoordelijkheden en risico’s wel. Maar hoe zit het met bezoekers in uw fabriek? Klanten van wie de persoonsgegevens op uw server staan? Omwonenden? Het milieu?

ADD neemt u mee langs een doorgedreven risicoanalyse. Daarbij keren we elke steen om en maken we een uitgebreide inventaris op van al uw activiteiten en de relevante omgevingsfactoren. Zo krijgen we een correct beeld van de risico’s en de te verzekeren kapitalen.

 • Marc Rodeyns
  Underwriter Financial Lines & Specialties

Overheid

Als overheid hebt u heel specifieke verzekeringsdoelstellingen. Bovendien moet u strikte regels volgen voor aanbestedingen.

ADD is al jaren partner van ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen, universiteiten, vzw’s, OCMW’s, huisvestingsmaatschappijen, woonzorgcentra, sport- en recreatiecentra, gemeenten en gemeentebedrijven. Samen bemiddelen en beheren we uw verzekeringsdossiers en optimaliseren we zodat u beter verzekerd bent voor een kleiner budget.

 • Jan Braekman
  Underwriter Property & Engineering

Property

Uw bedrijf heeft flink wat kapitaal geïnvesteerd in gebouwen, machines en voorraden. Uiteraard wil u die goed verzekerd hebben. En dus verwacht u sluitende polissen met uitgebreide dekkingen.

ADD gaat nog een stapje verder. We verzekeren niet alleen uw vaste activa – we kijken ook naar de impact van een productiestilstand op uw balans. En naar de snelheid waarmee schade hersteld kan worden. Zo bouwen we een levensverzekering op voor uw bedrijf, waarmee u elk schadegeval snel weer te boven komt.

 • Jan Braekman
  Underwriter Property & Engineering

R&D

U innoveert voortdurend. Dat is logisch: alleen zo kunt u uw koppositie behouden. Maar innovatie is een risicovolle activiteit en slecht beschermde intellectuele eigendom kan u handenvol geld kosten en uw bedrijf jaren achteruit schoppen.

ADD start daarom altijd met doorgedreven risicobeheer. We schatten in hoeveel uw R&D waard is, en schermen die waarde goed voor u af. Daarna denken we mee met u om uw knowhow maximaal te laten renderen, zonder uw ondernemersrisico te hoog te laten oplopen.

 • Marc Rodeyns
  Underwriter Financial Lines & Specialties

Transport

Transport houdt risico’s in – dat weet u. Maar de regelgeving rond vervoer van goederen is troebel, zeker in een internationale context. EN u kunt zich geen enkele misstap veroorloven.

ADD helpt u om uw transportrisico’s correct en eerlijk in te schatten – geen buikgevoel. Op basis van die grondige analyse zorgen we voor rugdekking in elk onderdeel van het proces: van verpakking tot levering.

Trade credit

Een klant die zijn facturen niet betaalt, weegt op de rentabiliteit van uw bedrijf. Bereken gerust hoeveel uw extra moet verkopen om één onbetaalde factuur te compenseren. Geen wonder dat slechte debiteuren dé oorzaak zijn van veel faillissementen.

ADD vermijdt kredietproblemen door met u te werken aan een slimme kredietoplossing. Die beschermt uw onderneming tegen eindeloos openstaande facturen, en tegen faillissementen van belangrijke klanten. We werken zelfs proactief: met een screening van nieuwe partners in functie van hun kredietwaardigheid en betaalgedrag.

 • Chantal Evenepoel
  Business manager Credit Insurance
 • Christophe Ghyselinck
  Business manager Credit Insurance
 • Christel Dubois
  Account manager Credit Insurance