WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Wanneer wordt een hospitalisatieverzekering voor kmo’s interessant?

Nieuws
04 juni 2021

 

In België geniet meer dan de helft van de werknemers een hospitalisatieverzekering via het werk. Maar opvallend genoeg zijn de kmo’s in ons land minder geneigd om dit type verzekering aan te bieden. De reden? Veel kleine tot middelgrote bedrijven vrezen administratieve rompslomp, die ze niet zomaar even bij hun (meestal bescheiden) HR-afdeling kunnen parkeren. Toch is een hospitalisatieverzekering tegenwoordig heel eenvoudig te regelen voor kmo’s, zelfs als ze weinig of geen HR-medewerkers hebben.

Liever een persoonlijk onderhoud?

 

Individuele hospitalisatieverzekering

Het klopt dat er best wel wat administratie komt kijken bij het onderschrijven van een individuele hospitalisatieverzekering. Er komen medische vragenlijsten en – afhankelijk van de antwoorden - soms ook onderzoeken aan te pas, er zijn geen wachttijden maar voorafbestaandheid van aandoeningen is sowieso uitgesloten. U moet (wijzigingen aan) persoonsgegevens doorgeven, premies storten, … Heel wat om aan te denken, maar de verzekerde geniet wel een levenslange dekking.

 

Nood aan vereenvoudiging

Gelukkig zijn verzekeraars zich meer en meer bewust van de nood aan vereenvoudigde hospitalisatieverzekeringen. Veel van hen richten zich daarmee zelfs specifiek op kmo’s.

Want het zal u maar overkomen, dat u iemand aanwerft en u een luttele administratieve regeling voor de hospitalisatieverzekering over het hoofd ziet. Wanneer uw nieuwe werknemer op een dag in het ziekenhuis belandt, blijkt dat de verzekering die u hem of haar had beloofd, onvoldoende of helemaal geen dekking biedt!

Tegenwoordig kan er al vanaf één persoon een collectieve hospitalisatieverzekering opgestart worden die evenzeer een volwaardige dekking biedt als een individuele polis.

 

Hospitalisatieverzekering voor kmo’s

Wat u zoal mag verwachten van een vereenvoudigde of collectieve hospitalisatieverzekering voor kmo’s? Uw medewerkers genieten dezelfde dekkingen als met een individuele formule, maar u als werkgever plukt heel wat extra voordelen:

 • Alle personeelsaansluitingen en -wijzigingen gebeuren via een online beheertool van de maatschappij.
 • Uw medewerkers zijn onmiddellijk gedekt. Er zijn geen wachttijden (behalve bij laattijdige aansluiting of in geval van ziekte bij een beperkt aantal aangeslotenen).
 • U hoeft geen vragenlijsten in te vullen en er zijn geen medische onderzoeken nodig.
 • Voorafbestaandheid van aandoeningen is verzekerd.
 • Geen bijpremies te betalen.
 • Het maakt niet uit of u één of honderd medewerkers aansluit: u betaalt een vaste premie per werknemer. Ook als u pas voor het eerst iemand aanwerft.

De premies bij een individuele verderzetting voor een collectieve hospitalisatieverzekering (indien minstens 2 jaar aansluiting) zijn vrijgesteld van verzekeringstaks.

 

Vragen? Stel ze aan onze experten!

Op zoek naar een eenvoudige hospitalisatieverzekering voor uw kmo, die toch alle voordelen biedt die uw medewerkers verdienen? Praat erover met onze verzekeringsarchitecten. Ze bekijken de huidige stand van zaken in uw bedrijf en luisteren naar uw toekomstplannen. Zo stellen ze voor u een hospitalisatieverzekering op maat samen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Lees ook: Kiest u voor een hospitalisatieverzekering of ambulante kostenvergoeding?

ontwerp_zonder_titel_7.png

Overige nieuws & events

 • Property

  Blikseminslag: dekt uw brandverzekering wel de volledige lading?

  “Natuurlijk zijn we verzekerd tegen blikseminslag. We hebben toch een brandverzekering afgesloten?” U zou ervan versteld staan hoeveel bedrijven na...
  30 juli 2021
 • CybercrimeFraude

  Spookfacturen: hoe voorkomt u deze vorm van fraude?

  Spookfacturen zijn al jaren een veelvoorkomende vorm van fraude. Vroeger waren het vooral papieren facturen die door oplichters werden onderschept en...
  23 juli 2021
 • Human Capital

  Cafetariaplan: hoe flexibel moet uw groepsverzekering zijn?

  Almaar meer werkgevers bieden hun medewerkers een flexibele groepsverzekering aan, ook wel cafetariaplan genoemd. Een cafetariaplan is zowel voor...
  16 juli 2021
 • Fleet

  Veilig op autovakantie: vinkt u de checklist volledig af?

  Ongetwijfeld hebt u met het hele gezin lang uitgekeken naar uw autovakantie . Pech onderweg – of een onverwachte boete – is wel het laatste dat u wil...
  09 juli 2021
 • CybercrimeFraude

  Ransomware: wat moet u doen als uw bedrijf slachtoffer wordt?

  Geen enkel bedrijf is te groot of te klein om ten prooi te vallen aan cybercriminelen. Ransomware in het bijzonder vormt vandaag een reëel risico...
  02 juli 2021