WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Verzekering gewaarborgd inkomen: ook een must voor werknemers

Nieuws
27 mei 2021

 

Als ondernemer bent u zeker niet de enige die een verzekering gewaarborgd inkomen heeft. Maar wist u dat ook uw medewerkers in aanmerking komen voor dit type verzekering, en dat u hen zo behoedt voor zware financiële problemen bij ziekte of na een ongeval? Lees hier meer over de voordelen – en ontdek meteen ook hoe u oververzekering voorkomt.

Liever een persoonlijk onderhoud?

Geen overbodige luxe

Uw werknemers kunnen een verzekering gewaarborgd inkomen goed gebruiken, ook al bent u in orde met de verplichte arbeidsongevallenverzekering, hebt u misschien een hospitalisatieverzekering voor hen onderschreven en zijn ze normaal gezien zelf aangesloten bij een mutualiteit.

Vanaf de tweede maand arbeidsongeschiktheid krijgen uw medewerkers namelijk nog maar 60 procent van hun brutoloon. Het precieze bedrag is in 2021 bovendien geplafonneerd op 45.856,89 euro bruto per jaar. Daardoor vallen heel wat medewerkers die meer verdienen dan gemiddeld, in de praktijk terug op slechts 40 à 45 procent van hun brutoloon.

Verzekering gewaarborgd inkomen maakt het verschil

Dankzij een verzekering gewaarborgd inkomen kunnen uw mensen vanaf de tweede maand arbeidsongeschiktheid rekenen op 70 tot 80 procent van hun brutoloon. Voor de ‘betere’ verdieners komt dat in de praktijk neer op bijna het dubbele van wat ze zonder dit type verzekering zouden krijgen.

Voor langdurig zieke werknemers bepaalt een verzekering gewaarborgd inkomen niet zelden of ze hun hypotheek kunnen blijven aflossen.

Voorkom dubbele verzekering

Hebben uw medewerkers al een groepsverzekering? Let in dat geval op voor oververzekering. U kunt een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten boven op de andere verzekeringen die u voor uw medewerkers hebt geregeld, maar mogelijk betaalt u in de groepsverzekering al een premie die in een gewaarborgd inkomen voorziet.

Ook werkgevers doen hun voordeel

Goed om te weten: de premies die u als werkgever voor een verzekering gewaarborgd inkomen betaalt, zijn fiscaal aftrekbaar. Neemt u het gewaarborgd inkomen liever op in de groepsverzekering? Ook dan zijn de premies fiscaal aftrekbaar. Bovendien kunt u een waarborg voor premievrijstelling laten opnemen in de groepsverzekering, zodat uw verzekeraar de premies betaalt voor uw medewerkers zodra ze arbeidsongeschikt worden.

ADD zoekt en vindt voor u de geknipte formule

Overweegt (of hebt) u een afzonderlijke verzekering gewaarborgd inkomen, maar twijfelt u of een bijkomende waarborg in de groepsverzekering misschien interessanter is? Praat erover met onze experten! Zij bekijken de unieke noden en wensen van uw bedrijf en koppelen er enkele voorstellen van de meest interessante aanbieders op de markt aan vast. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

ontwerp_zonder_titel-5.png

Overige nieuws & events

 • Property

  Blikseminslag: dekt uw brandverzekering wel de volledige lading?

  “Natuurlijk zijn we verzekerd tegen blikseminslag. We hebben toch een brandverzekering afgesloten?” U zou ervan versteld staan hoeveel bedrijven na...
  30 juli 2021
 • CybercrimeFraude

  Spookfacturen: hoe voorkomt u deze vorm van fraude?

  Spookfacturen zijn al jaren een veelvoorkomende vorm van fraude. Vroeger waren het vooral papieren facturen die door oplichters werden onderschept en...
  23 juli 2021
 • Human Capital

  Cafetariaplan: hoe flexibel moet uw groepsverzekering zijn?

  Almaar meer werkgevers bieden hun medewerkers een flexibele groepsverzekering aan, ook wel cafetariaplan genoemd. Een cafetariaplan is zowel voor...
  16 juli 2021
 • Fleet

  Veilig op autovakantie: vinkt u de checklist volledig af?

  Ongetwijfeld hebt u met het hele gezin lang uitgekeken naar uw autovakantie . Pech onderweg – of een onverwachte boete – is wel het laatste dat u wil...
  09 juli 2021
 • CybercrimeFraude

  Ransomware: wat moet u doen als uw bedrijf slachtoffer wordt?

  Geen enkel bedrijf is te groot of te klein om ten prooi te vallen aan cybercriminelen. Ransomware in het bijzonder vormt vandaag een reëel risico...
  02 juli 2021