WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Kanaal Z: Kredietverzekering sinds corona belangrijker dan ooit

Nieuws
17 december 2021

 

Ondanks de coronapandemie is het aantal faillissementen vandaag nog altijd historisch laag. Maar tegelijk zijn de risico’s op wanbetaling groter dan ooit. Kanaal Z maakte er een mini-reportage over met onze expert in kredietverzekering   Christophe Ghyselinck. We geven u graag een overzicht van de aandachtspunten.

Liever een persoonlijk onderhoud? 

 

Verzekeringssector en overheid slaan de handen in elkaar

Nagenoeg alle sectoren ondervonden een negatieve impact door het coronavirus, maar vooralsnog blijft een langdurige crisis op de verzekeringsmarkt uit. Christophe Ghyselinck:

“Dat hebben we te danken aan (onder meer) Europese regelingen, waardoor de Belgische overheid zich garant kon stellen voor zeer hoge schadevergoedingen die verzekeraars in deze context mogelijk moesten uitkeren. Als tegenprestatie hebben kredietverzekeraars zich geëngageerd om hun   kredietlimieten zo veel mogelijk te behouden op het pre-COVID-niveau.”

 

Golf van faillissementen door corona in aantocht

Ook bedrijven plukken de voordelen van bijzondere coronaregelingen, waardoor ze in heel wat gevallen faillissement weten te vermijden. Maar experten verwachten dat het aantal faillissementen hoe dan ook nog zal stijgen en daarvan lijken de meeste ondernemers zich goed bewust te zijn.

 “We merken een sterke toename in het aantal aanvragen vanuit ondernemingen die nog geen kredietverzekering hadden”, licht Ghyselinck toe. “Bedrijven kampen dan ook meer en meer met stijgende grondstof- en energieprijzen, naast een   structureel arbeidstekort. Ongetwijfeld zal dat op termijn voor aanzienlijke problemen zorgen.”

 

Kredietverzekering beschermt nu en later

Kortom, een kredietverzekering blijft een aanbevolen polis en is nu zelfs belangrijker dan ooit.

“Eerst en vooral brengt een kredietverzekeraar de verhoogde risico's in kaart, zodat ondernemingen ze beter kunnen beheersen. Ten tweede biedt een kredietverzekering bescherming wanneer het dan toch misloopt. Sinds corona zien we dat in sommige sectoren posten handelsvorderingen dubbel tot driedubbel zo hoog zijn, wat de impact bij wanbetaling dermate groter maakt”, besluit Ghyselinck.

 

Meer weten over kredietverzekering en de mogelijke impact van corona op uw cashflow? Praat erover met onze experten! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

fotos_blogs_website-2.png

Overige nieuws & events

 • Trade credit

  Kortere betalingstermijn in 2022: nog even koffiedik kijken

  Op 1 februari 2022 treedt de aangekondigde wijziging binnen de wet op de bestrijding van betalingsachterstand in voege. Vanaf dan mogen leveranciers...
  21 januari 2022
 • Fleet

  Vivium: nieuwe tarieven auto vanaf 01 februari 2022

  Het overzicht van de aanpassingen vindt u hier terug. In geval van tariefverhoging is art.12 van het Koninklijk Besluit van 22 februari 1991 van...
  19 januari 2022
 • Here comes 2022

  28 december 2021
 • Human Capital

  Groepsverzekering: hoe kiest u vandaag tussen tak 21 en tak 23?

  Als u besluit om uw werknemers een groepsverzekering aan te bieden, hebt u de keuze tussen een tak 21 - en een tak 23-verzekering . In deze woelige...
  03 december 2021
 • FleetLiabilityProperty

  AXA maakt haar premie aanpassingen voor 2022 bekend

  Het overzicht van de aanpassingen vindt u hier terug. In geval van tariefverhoging is art.12 van het Koninklijk Besluit van 22 februari 1991 van...
  03 december 2021