WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Coronavaccin: recht op klein verlet, maar wat met arbeidsongevallen?

Nieuws
06 mei 2021

 

De meeste van uw medewerkers krijgen binnenkort hun uitnodigingsbrief om zich te laten vaccineren. Ze mogen zich dan naar het vaccinatiecentrum in hun buurt begeven, op een vastgelegd tijdstip. Jammer genoeg zijn veel   vaccinatieafspraken    ingepland tijdens de werkuren. Daarom heeft de regering nu bepaald dat deze afspraken een vorm zijn van   klein verlet.   Maar wat als een medewerker onderweg naar zijn vaccinatie een ongeval krijgt? Is hij dan gedekt door de   arbeidsongevallenverzekering?

Liever een persoonlijk onderhoud?

 

Nieuwe vorm van klein verlet

Wie zich laat vaccineren tegen het coronavirus, heeft sinds kort het recht om   betaald afwezig    te zijn op het werk gedurende de tijd die nodig is om het vaccin te krijgen. Dit met behoud van het normale loon. 

Goed om te weten:

 • Om aanspraak te maken op deze nieuwe vorm van klein verlet, moeten uw werknemers u   zo snel mogelijk op de hoogte brengen   van het tijdstip van hun afspraak. 
 • Wordt de werknemer plots gecontacteerd omdat hij op de   reservelijst   voor vaccinaties staat? Dan mag hij de werkvloer meteen verlaten, maar uiteraard niet zonder u eerst te verwittigen.
 • Ook de tijd om zich   naar en van   de vaccinatielocatie te verplaatsen, maakt deel uit van het klein verlet.
 • Iedereen met een arbeidsovereenkomst mag zich beroepen op dit klein verlet, dus ook uitzendkrachten, jobstudenten en   telewerkers  .
 • Werknemers mogen   niet verplicht worden    om zich buiten de werkuren te laten vaccineren, ook niet als ze de mogelijkheid hebben om zelf het moment van vaccinatie te kiezen.
 • Voorlopig geldt deze regeling tot en met 31 december 2021. 

 

Schorsing van de arbeidsongevallenverzekering

Klein verlet houdt een schorsing van de waarborg in. Uw medewerkers zijn onderweg naar of van het vaccinatiecentrum en tijdens hun aanwezigheid in het vaccinatiecentrum dus   niet gedekt door de arbeidsongevallenverzekering  . Daarom bieden veel verzekeraars  een ongevallendekking als   uitbreiding op uw bestaande   polis aan. 

 

Vragen over het coronavaccin en klein verlet? Neem contact op!

Officiële berichtgevingen van verzekeraars zijn er vooralsnog niet, maar in de tussentijd volgen onze experten de evoluties op de voet. Aarzel dus niet om   contact  op te nemen voor meer informatie.

ontwerp_zonder_titel-4.png

Overige nieuws & events

 • Trade credit

  Kortere betalingstermijn in 2022: nog even koffiedik kijken

  Op 1 februari 2022 treedt de aangekondigde wijziging binnen de wet op de bestrijding van betalingsachterstand in voege. Vanaf dan mogen leveranciers...
  21 januari 2022
 • Fleet

  Vivium: nieuwe tarieven auto vanaf 01 februari 2022

  Het overzicht van de aanpassingen vindt u hier terug. In geval van tariefverhoging is art.12 van het Koninklijk Besluit van 22 februari 1991 van...
  19 januari 2022
 • Here comes 2022

  28 december 2021
 • Trade credit

  Kanaal Z: Kredietverzekering sinds corona belangrijker dan ooit

  Ondanks de coronapandemie is het aantal faillissementen vandaag nog altijd historisch laag. Maar tegelijk zijn de risico’s op wanbetaling groter dan...
  17 december 2021
 • Human Capital

  Groepsverzekering: hoe kiest u vandaag tussen tak 21 en tak 23?

  Als u besluit om uw werknemers een groepsverzekering aan te bieden, hebt u de keuze tussen een tak 21 - en een tak 23-verzekering . In deze woelige...
  03 december 2021