WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

Coronavaccin: recht op klein verlet, maar wat met arbeidsongevallen?

Nieuws
06 mei 2021

 

De meeste van uw medewerkers krijgen binnenkort hun uitnodigingsbrief om zich te laten vaccineren. Ze mogen zich dan naar het vaccinatiecentrum in hun buurt begeven, op een vastgelegd tijdstip. Jammer genoeg zijn veel   vaccinatieafspraken    ingepland tijdens de werkuren. Daarom heeft de regering nu bepaald dat deze afspraken een vorm zijn van   klein verlet.   Maar wat als een medewerker onderweg naar zijn vaccinatie een ongeval krijgt? Is hij dan gedekt door de   arbeidsongevallenverzekering?

Liever een persoonlijk onderhoud?

 

Nieuwe vorm van klein verlet

Wie zich laat vaccineren tegen het coronavirus, heeft sinds kort het recht om   betaald afwezig    te zijn op het werk gedurende de tijd die nodig is om het vaccin te krijgen. Dit met behoud van het normale loon. 

Goed om te weten:

 • Om aanspraak te maken op deze nieuwe vorm van klein verlet, moeten uw werknemers u   zo snel mogelijk op de hoogte brengen   van het tijdstip van hun afspraak. 
 • Wordt de werknemer plots gecontacteerd omdat hij op de   reservelijst   voor vaccinaties staat? Dan mag hij de werkvloer meteen verlaten, maar uiteraard niet zonder u eerst te verwittigen.
 • Ook de tijd om zich   naar en van   de vaccinatielocatie te verplaatsen, maakt deel uit van het klein verlet.
 • Iedereen met een arbeidsovereenkomst mag zich beroepen op dit klein verlet, dus ook uitzendkrachten, jobstudenten en   telewerkers  .
 • Werknemers mogen   niet verplicht worden    om zich buiten de werkuren te laten vaccineren, ook niet als ze de mogelijkheid hebben om zelf het moment van vaccinatie te kiezen.
 • Voorlopig geldt deze regeling tot en met 31 december 2021. 

 

Schorsing van de arbeidsongevallenverzekering

Klein verlet houdt een schorsing van de waarborg in. Uw medewerkers zijn onderweg naar of van het vaccinatiecentrum en tijdens hun aanwezigheid in het vaccinatiecentrum dus   niet gedekt door de arbeidsongevallenverzekering  . Daarom bieden veel verzekeraars  een ongevallendekking als   uitbreiding op uw bestaande   polis aan. 

 

Vragen over het coronavaccin en klein verlet? Neem contact op!

Officiële berichtgevingen van verzekeraars zijn er vooralsnog niet, maar in de tussentijd volgen onze experten de evoluties op de voet. Aarzel dus niet om   contact  op te nemen voor meer informatie.

ontwerp_zonder_titel-4.png

Overige nieuws & events

 • Cybercrime

  Uw team met phishing mails leren omgaan? Training loont!

  Stel, uw werknemer krijgt een e-mail van één van uw leveranciers met de vraag om snel een achterstallige factuu r te vereffenen. Hij komt via die...
  15 oktober 2021
 • Vergeet uw goederentransport niet te verzekeren tegen piraterij!

  Piraterij is nog lang de wereld niet uit. Elke dag vallen er nog schepen ten prooi aan gewapende personen die op losgeld uit zijn. Zelfs zwaar...
  08 oktober 2021
 • Human Capital

  Arbeidsongevallenverzekeringen vergelijken? Kijk verder dan de prijs

  Een arbeidsongevallenverzekering is voor elke onderneming wettelijk verplicht. Veel bedrijven voelen zich daarom geneigd om uitsluitend voor de...
  01 oktober 2021
 • Human Capital

  Samenwonen: wat vindt de arbeidsongevallenverzekering ervan?

  Hopelijk moeten uw medewerkers nooit terugvallen op de arbeidsongevallenverzekering die u voor hen hebt gesloten. Maar stel dat het toch zover komt,...
  24 september 2021
 • Cybercrime

  Dekt een fraudeverzekering ook de betaling van losgeld?

  Soms is de betaling van losgeld gedekt door uw verzekeraar, maar lang niet altijd. Veel hangt af van de situatie waarin het losgeld wordt geëist en...
  17 september 2021