WBNetADD connect
Direct contact

+32 16 43 11 00


Contacteer ons nu

U bent hier

5 redenen om tóch een groepsverzekering aan te bieden

Nieuws
05 maart 2021

 

Ongeveer de helft van de bedrijven in Vlaanderen biedt zijn personeel vandaag een  groepsverzekering    aan. Hun aantal blijft toenemen, al zijn er ook bedrijven die twijfelen aan het nut van zo’n verzekering. Behoort uw onderneming tot die laatste groep? Lees dan zeker verder, want zowel u als uw medewerkers lopen heel wat   voordelen     mis.

Liever een persoonlijk onderhoud?

 

1. Groepsverzekeringen zijn terecht populair

Onze politici zijn specialisten in het maken van mooie beloftes, maar wat betreft onze pensioenen schieten ze steevast tekort. In 2020 bedroeg het gemiddelde nettopensioen in Vlaanderen minder dan 1.500 netto. Zonder   aanvullend pensioen    kunnen de meeste mensen hun levensstijl, die niet eens zo riant hoeft te zijn, moeilijk verderzetten wanneer ze stoppen met werken.

 

2. Fiscaal voordeel voor uw bedrijf

Een groepsverzekering aanbieden is een interessante manier om de   loonkosten    te drukken. De bijdragen die u als werkgever betaalt, zijn namelijk   fiscaal aftrekbaar. De RSZ-bijdragen op de premies zijn bovendien lager dan de lasten op gewone verloning.

Welke bedragen u stort, kiest u zelf – er bestaat geen wettelijke minimumpremie – al hanteren sommige verzekeraars wel een ondergrens.

 

3. Meer netto-opslag voor uw medewerkers

Ook voor uw medewerkers ligt er flink wat fiscaal voordeel voor het grijpen. Zo houden ze meer dan dubbel zoveel over van een    loonsverhoging,   als u het bedrag in hun groepsverzekering stort in plaats van op hun zichtrekening.

 

4. Groepsverzekering: een veilige investering

Groepsverzekeringen hebben ingebouwde veiligheidsmechanismes, zodat de gestorte premies altijd gewaarborgd blijven:

 • Het opgebouwde bedrag moet steeds beschikbaar zijn bij de verzekeraar.
 • Verzekeraars moeten een solvabiliteitsmarge hanteren als buffer.
 • De premies worden veilig belegd (kwalitatieve obligaties maken het grootste deel uit van de beleggingsportefeuille).
 • De overheid houdt actief toezicht op groepsverzekeraars.

Let wel, groepsverzekeringen hebben alleen een   gewaarborgd rendement   als u kiest voor tak 21. Groepsverzekeringen gebaseerd op een beleggingsfonds (tak 23) bieden geen gegarandeerd rendement.

 

5. Besteed uw informatieplicht over de groepsverzekering makkelijk uit

Laat u niet afschrikken door de   wettelijke  informatieplicht   die een   groepsverzekering    voor uw medewerkers met zich meebrengt. Onze verzekeringsarchitecten volgen alle ontwikkelingen op de voet en komen met plezier jaarlijks (of vaker) bij u langs om uw mensen te informeren over de mogelijkheden en over eventuele veranderingen in de wet. Neem dus gerust   contact    op voor meer informatie.

 

ontwerp_zonder_titel_3.png

Overige nieuws & events

 • Trade credit

  Kortere betalingstermijn in 2022: nog even koffiedik kijken

  Op 1 februari 2022 treedt de aangekondigde wijziging binnen de wet op de bestrijding van betalingsachterstand in voege. Vanaf dan mogen leveranciers...
  21 januari 2022
 • Fleet

  Vivium: nieuwe tarieven auto vanaf 01 februari 2022

  Het overzicht van de aanpassingen vindt u hier terug. In geval van tariefverhoging is art.12 van het Koninklijk Besluit van 22 februari 1991 van...
  19 januari 2022
 • Here comes 2022

  28 december 2021
 • Trade credit

  Kanaal Z: Kredietverzekering sinds corona belangrijker dan ooit

  Ondanks de coronapandemie is het aantal faillissementen vandaag nog altijd historisch laag. Maar tegelijk zijn de risico’s op wanbetaling groter dan...
  17 december 2021
 • Human Capital

  Groepsverzekering: hoe kiest u vandaag tussen tak 21 en tak 23?

  Als u besluit om uw werknemers een groepsverzekering aan te bieden, hebt u de keuze tussen een tak 21 - en een tak 23-verzekering . In deze woelige...
  03 december 2021